24 Aralık 2012 Pazartesi

Minecraft Tarım Rehberi


Minecraft Tarım Rehberi

Minecraft tarım 
Evet bugün Minecraft'ta tarımdan bahsediceğim.Bu tarım olayı nedir diye sorarsanız tohum ekerek belli bi süre bekledikten sonra çıkan buğdayı toplayarak ekmek,pasta yapabilir ve yeni eklenen bir özellik olan hayvanları çiftleştirebilirsiniz.Tarım Şubat 6 2010 tarihinde oyuna eklendi.

Tohumun son hali

Ekim nasıl yapılır
İlk olarak bir orak yapın. Tohumları ekeceğiniz toprak blokun üzerine sağ tıklayarak ekim  için düzeltin. Toprak işlenecek ve kuru gözükecek.Suya yakın olduğu zaman bu bloğun rengi kararıcak ve sulanmış toprak olucak.Bu ise toprak verimini arttıracak.

Orak yapımı
Tohum
Yerdeki çimenleri sökerek (vurarak yani) toplayabilirsiniz.

İpuçları:

  • Sulanmamış toprağa ekilen tohum daha yavaş büyür.
  • Ürünlerin yanına koyacağınız meşale geceleri yaratıkların üzerlerine doğması engelleyecektir.
Toplama zamanı

Ürünleri istediğiniz zaman herhangi bir alet ile üzerine sol tıklayarak hasat edebilirsiniz. Ama sadece başaklar tamamen sarıya döndüğünde buğday verir.Başaklar tamamen olgunlaştığında 1 adet buğday ve 0 ve 3 arasında tohum elde edersiniz.

Melon ve Pumkin yetiştirme:

 
melon(karpuz) dizilişi


Aynı şekilde pumkin ve melonuda bu şekilde yetiştireceksiniz fakat onda olay biraz daha farklı.tohum ile su arasında bir tane boşluk olmalı ki karpuz çıkabilsin.Bunun için önündeki yeri orakla düzleştirmeyin.(Bir çoğu videoda orakla düzleştiriyorlar fakat bence yavaşlıyor)pumkin yani balkabağıda aynı şekilde koyulmalı.
  
Tohum nerede?
Pumkinler her hangi bir yerde bulunur fakat melonlar sadece zindanlarda bulunur.

Şeker kamışı yetiştirme:
Bunlarda orak kesinlikle kullanmayınız sadece su kenarında yetişir.yani arada boşluk olmadan tam dibinde olmalıdır.Bununla şeker yapabilirsiniz.Kağıt yapıp kütüphane ve haritada oluşturabilirsiniz.

Nerede Bulur Bu Şeker Kamışı?
Minecraft'ta bir çok yerde bulunur fakat karlı bölgelerde azdır çünkü su donmaktadır karlı bölgelerde.Böylece yetişememektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder